Iskustva

Ovde ce biti postavljena iskustva ljudi koji su koristili i koriste ove rupicaste naocare (pinhole) , kao i iskustva  ostalih koji su popravili ili poboljsali vid na prirodan nacin, kroz promenu ishrane i praktikovanjem vezbi za oci.

 Ujedno pozivamo sve posetioce ovog bloga da postuju/napisu svoje iskustvo i tako podele korisne informacije sa svima koje ova tematika zanima.

                                                                                                     Razmenimo iskustva

Moj prijatelj ima dioptriju negdje -4 koliko se sjecam, inace ne vidi prakticki nista bez naocala i kada je stavio rupicaste naocale vid mu se drasticno poboljsa, prakticki moze zamjenit svoje naocale s rupicastima.
Nije ih nosio niti radio vjezbe, samo smo probali da vidimo jel ima tu istine.

                                                                                     dec.2008

Ja ti radim vježbe iz knjige…uglavnom meni jako pomaže samo što se ponekad znam zapustiti pa ponovno počnem koristiti naočale, ali sada sam ponovno započeo sa vježbama i jako su dobre, oštrina mi se jako povećala, ponekad čak imam potpuno ispravljen vid na trenutke ali brzo nestaju. sa redovitim i pravilnim izvođenjem je jako korisno i može se bez pol frke skinuti dioptrija (i kratkovidnost i dalekovidnost)             jan.2009

Da,preporučam ih.
Naočale sa dioptrijom samo kvare vid.
Imam ih več oko pola godine,i jako dobra iskustva sa njima,imam i neke vjezbe ali jos nisam poceo raditi (moram konacno).
april 2009

Komentari sa jednog foruma

Iz ličnog iskustva,potvrđujem da je tako, oštriji vid,nameštaju očne mišiće,nosila sam naočare sa dioptrijom 2,75 a sada 1,25 i ne moram ih stalno nositi.Uz LUTEIN PLUS i BETA CAROTENE sam ovo postigla. A rupičaste naočare nosim 2x po 15 minuta na dan.Počela sam sa 5 min. na dan.
sep.2011

Ja koristim vežbe i mogu se pohvaliti da sam koregirao mali diopter koji sam imao a i dalje održavam dobar vid…. Ali ovo sa rupicama je stvarno interesantni i treba probati
sep.2011
Kratki Komentari sa fejsbuka

Evo odlicnog iskustva vezano za lecenje dioptrije (vida). Covek je vezbanjem skinuo dioptriju sa -3 na -2,25, a tvrdi da je moguce da se potpuno skine dioptrija:

Poslusajte iskustvo naseg coveka :

https://www.box.com/s/dq857w4ogy9010uoltgp


M
art 2013

  1. Moj deda ima zutu mrlju i ne vidi skoro nista (prakticno je slep).
    Vidi samo obrise i to samo jednim delom oka.
    Tako je vec vise od 5 godina.
    Kupila sam Pinhole naocare za sebe da bih vezbala svoj vid (imam -1.00 na oba oka), ali kad sam dala dedi cisto da ih isproba, on me je video – video je moj lik, sta sam obukla, video je kola u pokretu sa terase na 14 spratu… bila je to potresna scena za sve u kuci
    Sada sam uzela i za njega da vezba i da moze bar malo da vidi
    Nadam se da ce se pridrzavati mojih uputstava i da ce ih koristiti

    Preporucujem svima rupicaste naocare
    I ako nemate dioptriju sada, vezbajte ocni misic
    To je misic kao i svaki drugi, treba vezbu da bi sluzio dobro i nadalje

    Ivana
    Beograd

  2. koliko puta dnevno treba da se rade vezbe?

  3. Rupičaste koristim već par godina pošto sam osetio da mi dioptrija +1 slabo pomaže.Prezadovoljan,nema tog “sitneža” koje sa njima ne mogu da pročitam.Sa njima je i bolji vid i oštrina.

  4. Rupicaste naocare su odlicne. Najbolji nacin za vezbanje ocnih misica i samim tim i odmaranje oka.
    U 21. veku, gde je sve u velikoj brzini i urbanim uslovima rupicaste naocae su neophodnost za svakog ko napreze oci.
    Nose ih svi od tinejdzera do starijih osoba.
    Poznajem vise njih kojima su pomogle ili pomazu na ovaj ili onaj nacin.
    Zadovoljan saradnjom i proizvodom.

  5. petar škorić

    imam ove naocale vec oko dve godine inace i dioptriju levog oka -4,5 idesnog 5,5 tek sada sam poceo da ih koristim malo zbog neverice a i lenjosti iako bolje vidim cim ih stavim na oci

Leave a comment